ULUSAL DERGİLERDE YAYINLANAN MAKALELER
1. M. Soylak, L. Elçi, M. Doğan, Kayseri Çevresindeki Akarsularda Bazı Katyon ve
Anyonların Tayini, Marmara Üniversitesi
Fen Bilimleri Dergisi, 9, 85-99
(1992).
2. M. Soylak, M. Doğan, Orta Anadolu Bölgesindeki Şifalı Su Kaynaklarının Birbirleri
ve Volkanik Erciyes Dağı ile Orijinleri Bakımından İlişkileri, Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 10, 61-72 (1994).
3. İ. Narin, M. Soylak,
M. Doğan, Bazı Kaplıca, İçmece ve İçme Sularındaki Lityumun Atomik Absorpsiyon
Spektrometresinin Emisyon Modunda Tayini, Erciyes
Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 12,
1-11 (1996).
4. M. Soylak, L. Elçi, Kimya ve İnternet:
Bilgiyi Paylaşma, Erciyes
Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 16,
39-44 (2000).
5. M. Soylak, Eser Elementler ve İnsan, Popüler
Bilim Dergisi, 8, 47-48 (2001).
6. M. Doğan, M.
Soylak, L. Elçi, A. von
Bohlen, Total reflection X-Ray fluorescence analysis and application in
biological system and textile industry, BAÜ
Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 3,
4-19 (2001).
7. M. İsler, A. Sungur, M. Soylak, Özbek Ovası
(Çanakkale) Tarım Topraklarında Ağır Metal Mobilitesinin BCR Ardışık
Ekstraksiyon Yöntemiyle Değerlendirilmesi, Çanakkale
Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 4, 43-55 (2018).
8. A. Gundogdu, H.B. Senturk, C. Duran, M. Imamoglu, M. Soylak, A new low-cost activated carbon produced from
tea-industry waste for removal of Cu(II) ions from aqueous solution:
Equilibrium, kinetic and thermodynamic evaluation, Karadeniz Chemical Science and Technology, 2, 1-10 (2018).
9. M. Soylak, A. Duran, E. Yilmaz, Assessment of
Gluten-Free Food Sourced Heavy Metal Accumulation for Celiac People, Cumhuriyet Science Journal, 40, 61-68 (2019).
10. N. Syed, S.A. Mahesar, S.T.H. Sherazi, M. Soylak, Quality assessment
and safety measurement of different industrial processing stages of soybean oil,
Turkish Journal of Food and Agriculture
Sciences, 1, 28-33 (2019).
11. I. Narin, A.T. Bisgin, M. Tuzen, M. Ucan, D. Mendil, M. Soylak, Determination and
Evaluation of Cu, Mn, Zn, Cd, Pb and Ni Contents in Wild-grown Edible Mushroom
Species from Cappadocia, Turkey, Cumhuriyet
Science Journal, 42, 285-291 (2021)